23 Haziran 2010


Uzun uğraşların, çalışmaların, ter dökmelerinin ardından özgürlüğe ferahlığa ve küçük bir molaya açılan kapı gibidir.Belirli sınırlarını algılamak oldukça zordur çünkü cömertce koca bir şehri ve eşsiz güzelliğini gözler önüne serer.
Yenilenmiş hali her ne kadar içinde bulunduğu tarihi yapıyla tezatlık oluştursa da korkuluk görevi gören kısa duvarlar bu farkı azaltma görevini üstlenmiş gibidir.Tamamen cam kapı ve pencerelerden oluşan uzun bir kenarı içerdekilere dışardaki tek bir adımla kavuşulucak güzelliği sezdirse de o adımı attırmadan hiçbir şey vermez.
Bazen taburelere, şen şakrak kahkahalara, paylaşılan sıkıntılara, sigara dumanlarına, lezzetli tatlara ev sahipliği yapar.Farklı hayatları, binlerce öğrenci ve hocayı ağırladığını;sizden çok daha eski ve görmüş geçirmiş olduğunu kanıtlamak adına eski duvarların üstüne farklı yazılar yazınmış, resimler çizilmiştir.Mezun ettiği öğrenciler sıkça ziyaretine gelir, bıkılmaz usanılmaz bir mekandır.
Koca bir şehrin ve eşsiz bir boğaz manzarasının tüm muhteşemliğini gölgelemeye çalışan uzun, çirkin yapıyı hiçbir şey yapmadan vurgular sanki, yanlışlığı gözümüzün içine sokar...
İçerdekileri ışığı, güneşi, havayı, serinliği sağlayan bir kaynaktır.Hep veren ve hiçbir şey istemeyen bir emektardır.Tüm özellikleriyle orda geçirdiğiniz her anı, her saniyeyi küçük mutluluklara huzurlu ve ferah zamn dilimlerine çevirmeyi görev edinmiş bir yer gibidir ki bu yer içerisinde bulunduğunuz yapının her özelliğini fark ettirir ve tekrar tekrar sevdirir.

Hiç yorum yok: